Oversættelse til fransk

Oversættelse

Legaliseret oversættelse

Tolkning

Transskribering

Frankrig er det største land i Europa og en af Europas største økonomier. Landets stærke position inden for sektorer som f.eks. landbrug, mode, luftfart, energi og teknologi gør det til en attraktiv destination for danske varer og tjenester. Samtidig er vi selv glade forbrugere af franske produkter.

Derfor får mange danske virksomheder før eller siden brug for oversættelse til og fra fransk. Det er her, vi kommer ind i billedet.

Hos BE communication tilbyder vi mange former for oversættelse fra især dansk, engelsk og tysk til fransk og omvendt. Det kan være lige fra officiel korrespondance med de franske myndigheder udført af legaliserede translatører til oversættelse af jura, teknik såsom manualer, produktblade, emballager og turisme til marketingmaterialer, e-mails, websidetekster og hjemmesider.

Vi har erfarne modersmålsoversættere med mange års erfaring, især med myndigheder og offentlige instanser, hvorfor du altid kan forvente at modtage en professionel oversættelse retur.

Tolkning på fransk

Vi tilbyder også tolkning både med fremmøde, over telefonen eller via nettets forskellige mødetjenester i forbindelse med kommunikation med myndighederne. Vi kan sende en tolk ud, der kan hjælpe dig med den talte kommunikation i forbindelse med besøg af franske delegationer på enten din virksomhed eller i offentlige institutioner.

Legalisering af dokumenter og apostillepåtegning 

Vi har god og lang erfaring med at levere legaliserede oversættelser af officielle dokumenter. Det kan blandt andet være vielsesattester, pas og kørekort, familiesammenføringsattester og uddannelsesbeviser.

Det franske sprog

Fransk er et romansk sprog, som er i familie med spansk, italiensk og rumænsk. Det er det femtestørste sprog i verden efter engelsk, mandarin, hindi og spansk. Fransk udspringer fra såkaldt ”Vulgærlatin”, som var den form for latin, der blev talt af almindelige folk i Romerriget. Efter Romerrigets fald omkring det 5. århundrede begyndte de lokale latinbaserede dialekter at udvikle sig uafhængigt.

Fra det 9. til det 14. århundrede udviklede de franske latindialekter sig til oldfransk. Det var markant forskelligt fra både latin og det fransk, der tales i dag. Men hen over perioden dukker mange af de karakteristiske franske lyde og grammatikregler op i sproget.

I takt med centraliseringen af magten i Frankrig under de franske konger op gennem middelalderen, begyndte der en standardisering af sproget. Den var særligt påvirket af den franske dialekt, som blev talt i og omkring hovedstaden Paris (Île-de-France). I løbet af kolonitiden fra det 16. til det 20. århundrede begyndte det franske sprog at sprede sig til store dele af verden. Særligt blev fransk et vigtigt sprog i Afrika, det nordligste Amerika, Caribien og andre regioner.

I dag tales der fransk af over 320 millioner mennesker i mere end 112 lande fordelt over alle verdensdele. I Europa tales det som modersmål af 68 millioner, primært i Frankrig, Belgien, Schweiz og Luxembourg. Og på verdensplan er fransk det officielle sprog i 29 lande.

Fransk er et meget standardiseret sprog, men…

Det franske sprog er stort set det samme i alle lande, fordi det styres af det Franske Akademie (standardfransk). Men alligevel findes der små variationer, som er særegne for de enkelte lande. Samt dialekter, som adskiller sig mere på grund af indflydelse fra andre sprogstammer.

Blandt de mest kendte franske dialekter, kan bl.a. nævnes:

 • Parisisk fransk tales i området omkring hovedstaden Paris. Dialekten er især kendetegnet ved en klar og standardiseret udtale. Denne dialekt er ofte det, folk tænker på, når de forestiller sig ‘fransk’.
 • Belgisk fransk tales i Belgien af omkring 4 millioner mennesker. Det ligner standardfransk, men har nogle unikke ord og udtaleformer, som adskiller det fra fransk, der tales i Frankrig.
 • Schweizisk fransk tales af 1,5 millioner mennesker i Schweiz. Ligesom belgisk fransk kendetegnes det ved sine særlige ordvalg og udtalemæssige forskelle sammenlignet med standardfransk.
 • Quebecois (canadisk fransk) tales især i Quebec-området i Canada af cirka 7 millioner mennesker. Det er markant forskelligt fra standardfransk i både udtale og ordforråd. Og har bevaret mange gamle franske udtryk, som ikke længere anvendes i Frankrig.
 • Akadisk fransk tales i de maritime provinser i Canada af omkring 300.000 mennesker. Det ligner Quebecois, men har sine egne særpræg i udtale og ordvalg.
 • Cajun fransk tales af små 200.000 mennesker i Louisiana i USA. Det er en unik blanding af gammelt fransk, engelsk, spansk og ord fra forskellige afrikanske sprog. Det er særligt kendt for sin melodiske tone og sit særprægede ordforråd.
 • Fransk Creole og Antillian Creole er to beslægtede franske dialekter, der tales i henholdsvis Haiti og de franske Antiller af tilsammen mere end 10 millioner mennesker. De to dialekter bygger på en blandet sprogform, som forener fransk med afrikanske og andre sprog. Dialekterne er kendetegnet ved en enkel grammatik og en levende, udtryksfuld tone.

Fransk er officielt sprog i flere organisationer

Fransk er det officielle sprog for en del internationale organisationer, som f.eks. Verdenspostforeningen (Union Postale Universelle), og – sammen med engelsk – det officielle arbejdssprog i FN, et af hovedsprogene i EU og anvendes i en række ikke-statslige organisationer rundt om i verden.  

Vi løser oversættelsesopgaver til og fra fransk inden for b.la.:

Jura:
 • Kontrakter
 • Aftaler
 • Kodekser
 • Eksamensbeviser
 • Bevillinger og attester
Teknik:
 • Manualer
 • Brugsanvisninger
 • Produktkataloger
 • Teknisk dokumentation
 • Produktbeskrivelser
 • Brochurer
 • Produktdatablade
Marketing:
 • Hjemmesider
 • SEO-optimerede tekster
 • LinkedIn-profiler m.m.
 • Opslag til sociale medier
 • Brochurer
 • Kataloger
 • Webshops
 • E-mailmarketing
Turisme:
 • Nyhedsbreve
 • Salgsmateriale
 • PR
 • Magasiner
 • Hjemmesidetekster
 • E-mailmarketing
 • Pressemeddelelser
Økonomi:
 • Årsregnskaber
 • Årsrapporter

Og meget, meget mere. 

Vi kan også oversætte fra andre sprog til fransk og omvendt. Vores netværk af oversættere, tolke og translatører er bredt både her i Danmark og udlandet.

Populært op igennem tiden

Op gennem historien har det franske sprog også været populært i forskellige kredse uden for Frankrig. Særligt i Rusland og i Storbritannien, men også herhjemme. I 1700 og 1800-tallet var fransk således et meget populært sprog i intellektuelle kredse rundt om i Europa. Og blev talt ved hoffet i Rusland.

Med et areal på ca. 550.000 km² og et indbyggertal på ca. 65 millioner er Frankrig det største land i Europa. Det er samtidig også et land, der gennem historien har haft stor indflydelse på resten af verden – ikke kun som kolonialmagt, men også inden for kunst og kultur. Selv den dag i dag er Frankrig et indflydelsesrigt land, som bl.a. har en permanent plads i FN’s Sikkerhedsråd.

Det franske køkken

For mange er det franske køkken synonymt med ordet Frankrig. Den franske gastronomi er berømt langt ud over landets grænser, især for sin tradition for Michelin-mad. Michelin er det ypperste inden for fransk kogekunst, og hvert år kæmper restauranter verden over om at få tildelt de eftertragtede Michelin-stjerner i dækproducentens rejseguide.

I 2023 har 32 danske restauranter fået tildelt en eller flere af de eftertragtede Michelin-stjerner. Faktisk har det franske køkken gennem tiderne kastet så mange anerkendelser af sig, at den franske gastronomi er blevet indskrevet som en immateriel kulturarv på UNESCOs verdensarvsliste.

Men det franske køkken er meget mere end den fine mad fra Paris. Det er også det landlige køkken med en god quiche eller coq au vin. Derudover er Frankrig kendt for sine kager og desserter. Og mange har sikkert nydt en dejlig croissant eller en crème brûlée på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Der er selvfølgelig også stor forskel på maden i de forskellige dele af Frankrig. De forskellige regioner har hver deres særlige kendetegn, som du kan opleve på en dejlig ferie. Eller lade dig inspirere af i de mange kogebøger og hjemmesider, som er dedikeret til fransk madlavning.

Et stort eksportmarked for danske virksomheder 

Frankrig er i dag Danmarks 8.-største eksportmarked, som vi eksporterer for ca. 45 mia. kr. til om året. Det er et marked i rivende udvikling, og den danske eksport til Frankrig er steget med 35 % siden 2015. Men det er ikke kun Danmark, som eksporterer til Frankrig. Danskerne er også vilde med varer fra Frankrig, særligt vin, ost & biler.

Fransk vin er verdenskendt

Frankrig er kendt i hele verden for landets store vinproduktion. Du kan få vine fra Bourgogne, Bordeaux, Alsace, Loire og Rhône. Samt selvfølgelig den helt særlige mousserende vin Champagne (som den kun må kaldes, når den kommer fra det franske Champagne-distrikt – ellers er det en ”crémant”).

Men det er ikke kun vinene, Frankrig er kendt for. Det er også de enkelte druesorter med hver deres særegne smag. Her taler vi f.eks. om Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Carignan og Grenache, som alle har deres oprindelse i Frankrig.

Fransk ost til alle årets dage 

Der er et gammelt ordsprog, som lyder: “Un fromage par jour de l’année”. Oversat til dansk betyder det, at der findes en ost til hver dag året rundt. Og det er mere end sandt i Frankrig. Her produceres der over 1.200 forskellige slags oste. Mest kendt er måske brie og camembert, men igen varierer ostene fra region til region lige som de franske vine.  

Franske biler er bedre end deres rygte

Endelig er der selvfølgelig de store franske bilmærker Citröen, Peugeot og Renault. Mest kendt herhjemme er nok Peugeot 108, 208 og 308, Citroën C1, C3 og C4 og Renault Clio, Captur og Megane.

Franske bilmærker er meget alsidige (nogle kalder dem også finurlige, fordi franskmændene gør tingene på deres helt egne måde), og de har modeller i alle prisklasser og til alle behov. Så uanset om du skal bruge din bil i fritiden, sammen med familien eller i forbindelse med dit arbejde, findes der altid et mærke og en model, der opfylder dine ønsker.

Frankrig som feriedestination

Frankrig er et overflødighedshorn af ferieoplevelser. Landet er så stort, og har så meget at byde på, at uanset hvilken type ferie du elsker, kan du få det i Frankrig. Takket være middelhavsklimaet langs Den Franske Riviera og på Korsika kan du glæde dig til sol og varme, men du kan også vælge en skitur til Alperne eller måske en storbyrejse til byernes by Paris.

Fra sol og varme…

Den Franske Riviera – også kaldet Côte d’Azur (den azurblå kyst) – er kendt for sit klare, azurblå vand, sine strande, de mange solrige dage, dens smukke natur, provencalske kultur og køkken samt charmerende landsbyer. Her får du både sol, strand og vand, men også kultur i de store byer Nice og Cannes (som bl.a. er kendt for sin årlige filmfestival).

Monaco er måske den mest kendte og mest spændende destination på Côte d’Azur. Det en selvstændig kommune, der grænser op til Frankrig. Her finder du mange museer, frodige og eksotiske haver og historiske monumenter. Monaco er også en ideel base, når du skal udforske de omkringliggende byer i det sydlige Frankrig, såsom Eze, La Turbie eller Beaulieu-sur-Mer.

… over sneklædte bjerge

Er det mere en tur på ski, du er til, kan Frankrig også levere på den konto. Skiområderne tæt ved den italienske grænse og omkring Tarentaise-dalen hører til blandt klassikerne inden for skiferier i Frankrig. Det er her, du finder Val Thorens, Tignes samt Val d’Isère, der alle er skiområder med rigtig gode forhold for skiløbere og snowboardere. Og sidstnævnte er verdenskendt fra utallige tv-transmissioner af alpinsportsbegivenheder.

… og til verdens mest romantiske hovedstad

Endelig må vi ikke glemme Paris – Byernes By. Mange vil nok tænke romantik, når de hører Paris nævnt. Men byen er også centrum for kultur og mode.

Her kan du bestige Eiffeltårnet eller sidde på en lille fortovscafé og suge stemningen til dig. Du kan også besøge Louvre-museet, som er et kæmpestort museum i Paris. Bygningen blev opført i 1190 af kong Filip 2. August som fæstning for at beskytte Paris mod angreb nordfra. Museet er med sine 7 millioner besøgende om året det mest besøgte museum i verden i dag – og det er her, du kan se Mona Lisa-maleriet med det underfundige smil.

Paris har også i mange hundrede år været hjemsted for adskillige verdenskendte kunstnere og modeskabere. Du kan f.eks. besøge Salé-palæet, som huser Picasso-museet med mere end 5.000 værker af den berømte kunstner. Eller du kan gå ind på et af de mange kunstgallerier og i de mest populære modebutikker med de allerstørste navne, som f.eks. Louis Vuitton. 

Få et uforpligtende tilbud på oversættelse til eller fra fransk

Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud og få køreplan for projektet, der bringer dig i mål til aftalt tid og pris.

Hos BE communication får du en oversættelse i topkvalitet, der sikrer forståelsen, og fjerner den tvivl, som nemt kan opstå, når vi arbejder på tværs af forskellige sprog.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Vi har altid en freelancer på standby - klar til at løse en opgave.

Skal vi også hjælpe dig?

+45 26 74 53 00  /  be@becommunication.dk

BE communication

Besøg os

Skibbrogade 11, 2.
6100 Haderslev
Tlf. 26 74 53 00
CVR: DK32426506

Quick links

Om os

Sprog

Priser

Kontakt

 

Tilmeld dig nyhedsbrev

Har du spørgsmål eller ønsker du yderligere uddybning om de emner, vi deler?

Tilmeld dig nu og udvid din viden!