Kundecase

Forfatter Jørn Solgaard

Når en forfatter finder vej til vores website

Jørn Solgaard fandt os, BE communication, fordi opgaven om at læse korrektur af to bøger samtidig blev for stor for hans kone, som normalt tager sig af tegnsætningen. 

Og vi vil gerne prale lidt!

Den eksterne hjælp har lettet presset og sikret en højere kvalitet i hans kommende udgivelser.

Fra samfundskritiker til krimiforfatter

Jørn Solgaards rejse fra at være en travl iværksætter til at finde glæden i at skrive, og de udfordringer, han har overvundet undervejs, er et eksempel på, hvordan passion og dedikation kan føre til succes, selv når man starter sent i livet. Hans evne til at tilpasse sig kritik, og hans dedikation til at forbedre sit håndværk gør ham til en spændende figur på den danske litterære scene.

Selvtægt og samfundets skygger i Jørn Solgaards krimier

Solgaards første roman, “Tossedalen”, udkom i januar 2023, dog uden den nødvendige redigering, hvilket han nu fortryder. Anmeldelserne var hårde, men de har været lærerige for ham.
Jørn: ”Tossedalen var tænkt som en hyldest til alle dem, der ikke passer ind, men som oftest har de største hjerter og gå-på-mod. Jeg erkender vigtigheden af en god korrektur og af at styre brugen af adjektiver.”
Anmelderen skrev blandt andet følgende: ”En overflod af biord, adjektiver og et gennemgående talesprog, gør romanen uelegant og unuanceret ift. sproglige virkemidler. Sproget udvandes, og der er flere eksempler på at de ordret samme vendinger bruges i sætninger der efterfølger hinanden. Dette kunne og burde være redigeret væk. En gennemarbejdet roman bør ikke være skrevet i talesprog og fyldt med floskler.”
Jørn fortsætter: ”Anmelderens kritik har gjort mig til en bedre forfatter, og jeg lægger nu større vægt på kvaliteten af mit forfatterskab. Min skrivestil, som mange finder meget taleformsagtig, er ikke bevidst valgt til højtlæsning eller lydbogsformat, men skyldes måske min manglende skolegang. Jeg skriver på en naturlig måde, der passer til min egen stemme og oplevelse af verden. Mine meta-læsere er familie og venner, som får manuskriptet efter første redigering. De kommer med rettelser, som jeg så vurderer og indarbejder efter behov.”
Med hensyn til forlag har han haft blandede oplevelser. “Tossedalen” blev udgivet af Skriveforlaget uden ordentlig redigering, og “Dronerne” blev udgivet af Forlaget Mellemgaard, men lydbogsversionen blev ødelagt af en dårlig oplæser.

Oprindelse af skrivelysten

Jørn: ”Skrivelysten har altid været til stede, men som en travl iværksætter havde jeg ikke tid til at forfølge den. Nu, hvor jeg har trukket mig tilbage, fylder jeg de lange vintre med skrivning til stor overraskelse for venner og familie.”
Jeg finder stor glæde i skriveprocessen som en form for automatisk skrivning, hvor fingrene på tastaturet tager over.Min fascination med krimigenren stammer fra min omfattende læsning af både gode og dårlige krimier.
Min roman “Dronerne 1” fokuserer dog mere på selvtægt end på den klassiske krimigåde. Ganske enkelt fordi jeg mener, at samfundet bevæger sig mod mere selvtægt, og dette tema er centralt i mine værker.
Amira H., karakteren i “Amira H”, opstod spontant under skriveprocessen. Oprindeligt var det planen, at Ejgil, en lettere handicappet person, skulle have hovedrollen. Men jeg indså, at Ejgil ikke kunne opklare noget, og derfor overtog Amira H. hovedrollen, hvilket også tilførte serien en humoristisk tone.
Jeg har altid haft en god fantasi og en veludviklet humor og sarkasme, men har ikke altid troet på, at jeg kunne skrive godt nok. Nu, med flere bøger bag mig, er min selvtillid vokset.”

Fremtidige projekter

Amira H og Dronerne 2 har gennemgået den første redigering og korrekturlæsning hos os, og meta-læserne har læst bøgerne. Jørn er klar til at finde det forlag, som kunne blive den fremtidige samarbejdspartner.

Jørn planlægger flere bøger. “Dronerne 3” er allerede færdig i hovedet, og “Amira H nummer 2” er halvt færdig. Han skriver dog kun om vinteren, hvilket fungerer godt for ham, da han aldrig oplever skriveblokade. Musik, især Grigorian Chants, hjælper ham med at komme i skrivehumør.

Amira H serien er planlagt til fem bøger, og hvis modtagelsen er god, kommer der flere. Han arbejder også på en ny serie kaldet “Emma”, som er en mere uhyggelig og dyster fortælling inspireret af Stephen Kings værker.

Vi hjælper Jørn Solgaard med at finde et forlag, der er åbent for dialog

Jørn erkender, at han er lidt anderledes, men han sætter stor pris på muligheden for at føre en åben og konstruktiv dialog med et forlag. Derfor har vi kontaktet vores samarbejdspartner gennem mange år, Mia Rasmussen, som leder den danske afdeling af forlaget Hoi Forlag.

Mon ikke de finder en samlet løsning?

Du kan finde Jørn Solgaards bøger her:

Tossedalen

Dronerne

Vi ønsker dig god fornøjelse!

Vi har altid en freelancer på standby - klar til at løse en opgave.

Skal vi også hjælpe dig?

+45 26 74 53 00  /  be@becommunication.dk

BE communication

Besøg os

Skibbrogade 11, 2.
6100 Haderslev
Tlf. 26 74 53 00
CVR: DK32426506

Quick links

Om os

Sprog

Priser

Kontakt

 

Tilmeld dig nyhedsbrev

Har du spørgsmål eller ønsker du yderligere uddybning om de emner, vi deler?

Tilmeld dig nu og udvid din viden!