Kundecase

Oversættelse af tekster til grønlandsk

Opgave for DMI og Polarportalen

” Jeg er rigtig glad for samarbejdet med BE communication, da Tina Nurby er en god tovholder. Hun svarer lynhurtigt og er yderst kompetent. Jeg får altid en behagelig respons, og så har jeg en kunde i den anden ende, som er meget tilfreds med oversættelserne.” Ida Toldbod, Poco Piu.

Videnskabsjournalist, der skaber klarhed.

 

Ida Toldbod, indehaver af Poco Piu arbejder tæt sammen med Polarportalens projektleder, Martin Stendel, som er klimaforsker ved DMI.

I 2013 fik Ida Toldbod, som er indehaver af virksomheden Poco Piu, en meget spændende opgave overdraget fra en samarbejdsrelation. Kunden var DMI og opgaven gik ud på at redigere en række faglige tekster, herunder en årlig sæsonrapport til det dengang nylancerede site Polarportalen – is- og klimaovervågning i Arktis. Sæsonrapporten skulle udkomme på både dansk, engelsk og grønlandsk.

En af Idas særlige kompetencer er at forenkle kompleks viden – både i interaktive udstillinger, skolematerialer og videnskabsjournalistik. På hendes referenceliste finder du blandt andet Experimentarium, Danfoss Universe (i dag Universe) og Tycho Brahe Planetarium.

Klimaforandringerne har stor indflydelse på hele verden

Opgaven for DMI og Polarportalen betyder et samarbejde med forskere fra blandt andet DMI, og Ida er specielt glad for opgaven, fordi det via dialogen med forskerne er muligt at forenkle kompleks viden, så både elever på ungdomsuddannelserne og den almene dansker får en god forståelse. Sammen med forskerne er det nemlig målet at sætte fokus på, at klimaforandringerne i Arktis, herunder Grønland, har stor indflydelse på klimaet. Ikke bare lokalt i Arktis, men i hele verden.

I 2015 stoppede den samarbejdspartner, som DMI havde haft til at oversætte Polarrapporten til grønlandsk, og Ida skulle søge en ny leverandør til opgaven. Hun faldt heldigvis over BE communication på nettet, og det er vi meget taknemmelige for den dag i dag.

Senere blev samarbejdet udvidet til også at omfatte den engelske oversættelse.

Ida Toldbod fortæller:
Det er spændende at arbejde sammen med den brede kreds af forskere fra både DMI, GEUS, DTU Space, DTU Byg og KU, som formidler de seneste observationer og den nyeste viden om is- og klimaudvikling i Arktis, da klimaforandringerne har stor indflydelse på hele verden.”

Professionel tekstforfatter

BE communication fjernede ydelsen tekstforfatning inde på hjemmesiden i 2020, da vi hellere ville koncentrere os om transskribering. Men vi har stadig en masse yderst kompetente tekstforfattere, som både vi og vores kunder har gjort brug af igennem årene. Ida Toldbod er en af dem, og på grund af hendes kompetencer inden for videnskabsjournalistik og professionelle tilgang til teksterne er hun absolut en af dem, vi henviser til.

Ida Toldbod, Poco Piu er uddannet cand. comm og hendes virksomhed finder du på adressen: Struenseegade 15A, 2. mf., 2200 København N. E-mail: toldbod@pocopiu.dk og Tlf: + 45 21 40 28 70.

Polarportal.dk
På polarportal.dk stiller forskere deres viden om havisen i Arktis og den grønlandske indlandsis til rådighed for den danske og internationale offentlighed.

Portalens hovedformål er at gøre det muligt for offentligheden at få indblik i den overvågning af is, sne og permafrost, som foretages. Her formidler DMI, GEUS, DTU og KU de seneste observationer og den nyeste viden om is- og klimaudviklingen i Arktis. 

Sæsonrapport 2020 for klimaet i Arktis

På Polarportalen kan du finde de seneste sæsonrapporter:

Dansk version

Engelsk version

Grønlandsk version

 

Vi har altid en freelancer på standby - klar til at løse en opgave.

Skal vi også hjælpe dig?

+45 26 74 53 00  /  be@becommunication.dk

BE communication

Besøg os

Skibbrogade 11, 2.
6100 Haderslev
Tlf. 26 74 53 00
CVR: DK32426506

Quick links

Om os

Sprog

Priser

Kontakt